Είστε εδώ

Home Page
Σύβοτα
PDF Print E-mail
 

 

Τα Σύβοτα αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Προικισμένη από την φύση, η συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί  παρά να μείνει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη. Με τις εκπληκτικές και δροσερές παραλίες και τα δύο καταπράσινα νησάκια στην είσοδο του κόλπου, τα Σύβοτα έχουν αναπτύξει έντονα τουρισμό. Οι μαρίνες των Συβότων και της Πλαταριάς έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μικρά σκάφη.


Τα Σύβοτα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο νότιο άκρο του νομού Θεσπρωτίας χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο και αποτελούν το μικρό κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Θεσπρωτίας. Από την πρώτη στιγμή το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο μαγεύει το μάτι του επισκέπτη. Είναι χτισμένα γύρω από ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται μικρά νησάκια σαν φιόρδ. Είναι γνωστά από την αρχαιότητα καθώς η ιστορική έρευνα συσχετίζει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από τον Θουκυδίδη « Σύβοτα νησιά». Εκεί, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου και συγκεκριμένα το 433 π.Χ. συγκρούστηκαν οι Κερκυραίοι με τους Κορινθίους. Στα καταπράσινα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρων όρος χτίστηκε το 1884 φάρος για τη διευκόλυνση της ακτοπλοΐας. Τα Σύβοτα διαθέτουν μαρίνα και αρκετοί τουρίστες απ' όλο τον κόσμο καταφθάνουν με ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.


Στην περιοχή υπάρχουν νυχτερινά clubs για να διασκεδάσετε το βράδυ, καφετέριες μπροστά στην παραλία για να απολαύσετε τον καφέ σας καθώς και πολλές ταβέρνες, πιτσαρίες και εστιατόρια για το φαγητό σας.

 

Suvota


 

Σαλόνι

Πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο σαλόνι...

Tv + Internet

Τηλεόραση και δωρεάν WiFi για τους πελάτες μας...

Πάρκινγκ

Δωρεάν πάρκινγκ για τους πελάτες μας...

Λουτρό

Πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις υγιεινής...